• In de onderstaande tekst zullen we proberen iets uiteen te zetten over het wel en wee van de vereniging in de afgelopen 40 jaar.

  Feiten en verhalen worden per jaar omschreven te beginnen met :


  1974-1975.

  Eind mei begin juni 1974 vinden in de Boonebar de eerste gesprekken plaats tussen Loek Boon en een aantal voetballief hebbers. Er werd gesproken over zaalvoetbal en dat resulteerde in de oprichting van de zaalvoetbalvereniging Fc.Lobo. Op 20 juni 1974 werd in Cafe-Biljart Sarto de vereniging opgericht. De naam Lobo is een samenvoeging van de eerste twee letters van de naam van de oprichter Loek Boon.

  Loek en Gerard Hooiveld werden gemachtigd om alles juridisch te regelen. Hierbij werd de hulp ingeroepen van Willem van de Berg.

  Met 1 team werd er ingeschreven in de KNVB-competitie. Op 6 augustus werd de vereniging geregistreerd en ingedeeld in de tweede klasse Rayon West-Friesland.

  Het team speelde in paarse tenue's en bestond uit: Gerrit Boon, Kees de Haan, Ton Oudejans, Ko Hooiveld, Co Tesselaar, Johan Hooiveld en Joop Zwan. Jan de Vries en Ben Kuin waren de wisselspelers.
  Loek ging zelf als coach aan de slag.

  Na een matig begin (te blind willen aanvallen) ging het in de loop van het seizoen steeds beter en met een verdienstelijke 66 plaats was het toch een geslaagd en leerzaam seizoen.

  1975-1976

  In het tweede jaar werd de vereniging al uitgebreid met een tweede team dat louter uit cracks bestond. Ook werd er gedacht aan de toekomst en gestart met A-junioren. Dat dit een goede gedachte was bleek wel uit het feit dat 2 spelers (Klaas (Grooteman en Andre Oudejans) werden gekozen in de Westfriese Jeugdselectie.

  Gezien de uitbreiding met twee teams was het noodzakelijk een cosponsor aan te trekken. In de persoon van Siemen Boon van de Boonebar werd die cosponsor gevonden. De teams speelden nu in een blauwe outfit met een rood/witte verticale streep en een dubbele B aan de voorkant.

  In de competitie speelde heren l onder leiding van coach Jan de Moei in de tweede klasse B en eindigde men op de 2e plaats. De junioren werden lage middenmoter en het tweede werd ook net geen kampioen.

  1976-1977

  Wederom kwam er een heren team bij. Inmiddels dus 3 heren en 1 junioren team. Jan Hofland uit Middenmeer werd de nieuwe coach van het eerste.

  Een van de hoogtepunten van het seizoen was het Swagerman-toernooi. Hierin werd in de kruisfinale gewonnen van de toenmalige Nederlandse Kampioen Hovocubo. Dat het met penalty’s gebeurde maakte niet uit, er werd gewonnen. De man of the match was duidelijk Ton Oudejans die niet te passeren was. Uiteindelijk werd er in de finale van Swagerman verloren, maar dat kon de pret niet meer drukken.

  Na het hele seizoen bovenaan te hebben gestaan werden er in de laatste wedstrijden onnodig veel punten verloren, zodat concurrent 't Heltje in de laatste wedstrijd alsnog met de titel aan de haal ging. De tweede plaats gaf echter ook recht op promotie zodat het volgende seizoen in de eerste klasse kon worden gespeeld.

  Memorabel zijn ook de twee bekerwedstrijden die Fc.Lobo tegen WW speelde. Voor de Noord-Hollandbeker werd overtuigend met 9-2 gewonnen, terwijl voor de West-Frieslandbeker WW met 4-3 de sterkere was.

  Tegen BKC (Afdelingshoofdklasser) werd, met een grote bus vol supporters als fans mee, vervolgens met ruime cijfers (7-2) verloren zodat het bekeravontuur snel voorbij was. Na afloop was het wel net kermis in de Boonebar.

  1977-1978

  Door het ontbreken van een coach werd het A-junioren team dat seizoen opgedoekt. Er kwam wel een vierde herenploeg bij.

  Het eerste speelde na een voorzichtig begin lange tijd mee voor een promotie plaats. Uiteindelijk werd het een goede middenmoot plaats.

  Het tenue van het eerste was inmiddels gewijzigd in Gele shirts met verticale zwarte streep en zwarte broek.

  Ook nu zijn de resultaten van de overige teams niet bekend.

  1978-1979

  Over het seizoen 1978-1979 is niet meer bekend dan dat er 4 heren teams aan de competitie meededen.

  Willem Aker en Gerard Mol traden toe tot het bestuur, dat verder bestond uit Sjaak en Tilly Steltenpool en Loek. De tenue's werden dit seizoen gewijzigd in witte shirts met rode broeken en sokken.

  1979-1980

  De contributie is inmiddels op f 65,- terecht gekomen. Daarnaast is nog f 15,- verschuldigd voor de spelerskaart. Totaal komt er dit seizoen f 1.435 - aan contributie binnen. Als sponsor bedrage betaalt Loek ongeveer f 900,-. Aan boetes wordt f 275,- betaald wat zelfs tegenwoordig lang niet gehaald wordt.

  Het enige sportieve hoogtepunt is het kampioenschap dat door Lobo 2 wordt gehaald in de Reserve 2 klasse. Het zou het begin zijn van een lange reeks kampioenschappen.

  1980-1981

  Onder een bijna volledig nieuw bestuur komt Lobo 1 tot een goede middenmootplaats achter de kampioen ’t Hoornse Veerhuis. Beide ontmoetingen werden verloren (2-6 en 2-5). Het 2e werd nu in de Reserve eerste klasse kampioen met een kleine voorsprong op Otto van Os 2. Dit seizoen werd weer begonnen met A-junioren onderleiding van Joop Zwan die inmiddels ook de coaching van het eerste op zich had genomen,

  1981-1982

  Dit seizoen was op het bestuurlijke vlak een zeer hectisch jaar. Diverse vergaderinqen in even zoveel Westfriese kroegen werden er gehouden om tot een splitsing van de KNVB te komen. Deze organisatie was veel te log en voerde steeds meer regels in om de eigen pot te spekken. Dit resulteerde uiteindelijk in de oprichting van de ZVO-West-Friesland die het seizoen 1982-1983 van start zou gaan.

  Sportief gezien was het geen bijzonder jaar. Heren 1 was een dikke middenmoter. Joop was bezig het team vorm te geven middels gerichte scouting en de eerste contouren begonnen zich af te tekenen.
  Heren 2 werd op 1 punt tweede achter Plakom 2. Over heren 3 is niets bekend.
  De A-junioren werden een goede subtopper.

  1982-1983

  In dit eerste ZVO seizoen werd het 1e ingedeeld in de Hoofdklasse. Het werd een nek aan nek race met Reddy. In de voorlaatste wedstrijd kon Lobo kampioen worden in een thuiswedstrijd tegen Reddy. In een thriller werd in de laatste seconden een voorsprong van Lobo weggewerkt door een ziedend schot van Henk Zondag.van Reddy. Gelukkig werd in de volgende wedstrijd tegen Fc.Ligthart alsnog het laatste puntje vergaard zodat het kampioenschap een feit was. Op het aansluitende Nederlandse Kampioenschap voor Clubteams, die onder de NCS/NZVB vlag speelden, werd een bescheiden voorlaatste plaats behaald.

  Ook het tweede werd weer kampioen terwijl de A-junioren op de 2 plaats eindigden.

  Een tweede hoogtepunt dat seizoen was de opening van onze eigen sporthal be bars. In september 1982 werden de deuren geopend. Het spelen in een eigen hal is toch net iets leuker dan elke wedstrijd uit te moeten spelen. Het initiatief van onder andere Loek Boon en Bob Nieuweboer werd (en wordt nog steeds) zeer op prijs gesteld. Nergens in West-Friesland staat zo’n mooi sportcomplex als in Wervershoof.

  Er werd voor de eerste keer een Kersttoernooi georganiseerd dat door Fc.Lobo 1 werd gewonnen. Dit was het begin van een inmiddels lange traditie (komende Kerst voor de 34e keer).

  1983-1984

  In dit seizoen ging de contributie naar f 115,- voor de senioren, terwijl de jeugd f 80,- moest betalen. Aan het einde van het seizoen werd het 10-jarig bestaan gevierd met het eerste Mix-toernooi voor de leden en aansluitend een feestavond voor leden en oud-leden. Deze avond is de reden geweest bij het 25 en 40 jarig jubileum ook de oud-leden uit te nodigen voor het Mix-toernooi. Heren 1 werd dit seizoen tweede achter Reddy (dat daarna terugging naar de KNVB). Heren 2 werd wederom kampioen. Fc.Lobo A-junioren, Heren 3 en Heren 4 werden alle drie 2e in de competitie.

  Aan het eind van het seizoen werd tevens bekend dat De Dars het volgende seizoen als cosponsor zal optreden. Onder de naam Fc.Lobo De Dars zal het seizoen 1984-1985 worden gespeeld.

  1984-1985

  De eerste dames doen hun intrede binnen de vereniging. Via connecties uit de Lobo-bar en later De Dars bleken er voldoende dames belangstelling te hebben om te gaan zaalvoetballen. Met twee teams kwamen we gelijk goed voor de dag.

  Het eerste herenteam werd voor de tweede keer in drie jaar kampioen in de ZVO. Dit keer door de naaste concurrent Zwart Boys (voorheen Reddy) in een rechtstreeks duel te verslaan. Er werd dat jaar geen Nederlands Kampioenschap gespeeld. De resultaten van de andere teams zijn niet bekend. Aan het einde van het seizoen werd bekend dat de vereniging het volgende seizoen als Zvv De Dars verder zal gaan. Frank Neefjes is inmiddels als penningmeester aan de slag gegaan. Peter Koopman is vice-voorzitter geworden.

  1985-1986

  Onder de nieuwe verenigingsnaam wordt er gelijk een clubblad uitgegeven. Hierin komen voorlopig alleen de mededelingen, het programma en eventuele verslagen te staan. Met 4 heren-teams, 2 dames teams en een A-juniorenteam is de vereniging weer gegroeid.

  Heren 1 wordt wederom kampioen in de ZVO, wat voor het bestuur reden is weer contact te leggen met de KNVB. Ondanks de uitstekende organisatie die door het team rond Jan Tiemesse werd gepresentçerd was het toch de sportieve uitdaging die ontbrak. Reden om de uitnodiging van de KNVB om op gelijk niveau terug te komen aan te nemen.

  Na het seizoen werd weer het Nederlands Kampioenschap voor de clubteams onder de NCS/NZVB-vlag gespeeld. Na een stroef begin werd er steeds beter gespeeld, wat resulteerde in een eerste plaats. We hebben op waardige wijze afscheid genomen van de ZVO-West-Fries land.

  Heren 2 haalde met de 'dubbel' ook een groot succes binnen.

  Dit seizoen werd er ook met C-junioren begonnen. Coach Jan Kolenberg kon met een talentvolle groep beginnen met enkele oefenwedstrijden om het volgende seizoen optimaal aan de start te verschijnen.

  Voor de eerste keer wordt dit seizoen het Kampioenschap van Wervershoof gespeeld. Als deelnemende verenigingen waren dat Fc. Ark Boys, Fc. Nic Kaag, VVW, 't Heitje, Fc.van Rooijen en Zvv De Dars. De laatste was de uiteindelijke winnaar.

  1986-1987

  Het nieuwe seizoen ging het sportief nog steeds uitstekend. Heren 1 is na de overstap ook binnen de KNVB niet te stuiten. Na een zwaar seizoen werd in de voorlaatste wedstrijd de titel binnengehaald tegen 't Schippershuis.

  Heren 4 (voorheen Heren 2) werd voor de zoveelste keer kampioen. Nu in de Reserve tweede klasse, dit gebeurde zonder een keer te verliezen.

  Op bestuurlijk niveau vinden er wijzigingen plaats. Loek treedt af als voorzitter. Peter Koopman volgt hem op. Carla Buis-Dol treedt toe tot het bestuur zodat ook de dames weer vertegenwoordigd worden.

  1987-1988

  Gedurende dit seizoen kwam De Dars in de financiële problemen. De hal ging ruim een maand dicht. Het gevolg hiervan was mede dat we naar een andere sponsor moesten uitkijken. In het voorjaar van 1988 vonden de eerste gesprekken plaats. Het werd al snel duidelijk dat de ideale kandidaat Architektenburo Bob Nieuweboer was. Met Rob waren we er vrij snel uit. Er werd een driejarige overeenkomst afgesloten. Later is die omgezet in een verbintenis voor onbepaalde tijd. Tot op heden zijn wij blij met de toen gemaakte keuze.

  Sportief gezien enkele hoogtepunten zoals de beslissingswedstrijd die Heren 2 moest spelen om eventueel promotiewedstrijden te kunnen spelen. Deze wedstrijd werd helaas verloren.

  Een ander hoogtepunt was de uitnodiging die Ron Koopman kreeg van Rinus Michels om te spelen in het Nederlandse Jeugdzaalvoetbalteam. Hij begon met een interland tegen België. Als vereniging waren we maar wat trots dat een van onze spelers het Nederlandse Zaalvoetbalteam had gehaald.

  Joop Zwan stopte als coach van Heren 1. Het volgende seizoen zal Ab Brilman hem opvolgen.

  1988-1989

  Met 5 herenteams, 3 damesteams en 2 jeugdteams is de vereniging weer groter gegroeid. In de nieuwe outfit, met een nieuwe coach en een nieuwe sponsor moest het wel een geslaagd seizoen worden.

  Op wat problemen met de shirts na was dat ook wel het geval. Heren 1 in de afdelings 1e klasse een goede middenmoter, Heren 2 dat promotie wedstrijden mocht spelen en deze ook winnend afsloot en het volgende seizoen in de Reserve Afdelings Hoofdklasse mag uitkomen, Heren 4 alweer kampioen en het kampioenschap van de C-junioren in de 1e klasse waren bij elkaar voldoende voor een goed gevoel.

  Verrassend was dit seizoen zeker dat Heren 2 het eigen Kersttoernooi wist te winnen door in de finale van Macro 1 te winnen. Heren 2 bestond uit: Peter Koopman en Andre Steltenpool (coaches), Peter Kuin, Rene Dol, Peter Weel, Andre Dol, Eric Tensen, Jeroen Neuvel, Gerard Schoorl en Hans Meester.

  1989-1990

  Over dit seizoen is niet of nauwelijks iets te melden. Geen van de teams deed mee voor een koppositie. Het ie en 2 heren team degradeerden net niet, de overige teams speelden in de middenmoot.

  1990-1991

  Dit seizoen stopte VVW met zijn zaalvoetbalafdeling. De overgebleven spelers kwamen als Nieuweboer 6 bij onze vereniging spelen. Het totaal aantal teams werd hierdoor 12. De C-junioren werden ongeslagen kampioen in de 1e klasse en zullen volgend seizoen in de Hoofdklasse uitkomen.

  De Dars kent wederom grote financiële problemen. Deze worden eind 1990 opgelost door de verkoop van het complex aan de familie Vlaar. Het samenwerkingsverband van de verenigingen in Wervershoof (SSW) heeft heel hierin een belangrijke rol gespeeld. De Dars werd in het voorjaar volledig verbouwd. De komst van de familie Vlaar is voor de verenigingen en de gemeenschap zeer positief geweest.

  1991-1992

  Heren 2 degradeerde uit de Reserve Afdelingshoofdklasse. De overige teams speelden kleurloos in de middenmoot, met uitzondering van de C-junioren die achter 't Hoornse Veerhuis knap tweede werden. Heren 3 en 4 en Dames 1 promoveerden echter toch omdat er een nieuwe indeling van klassen kwam. Telkens promoveerden de eerste 6. Het kersttoernooi kende een uitbreiding van teams. Nu werden er met 14 standaardploegen en 10 jeugdploegen gestreden om de hoogste eer. Een zeer geslaagd toernooi derhalve.

  1992-1993

  We werden in de loop van het seizoen geconfronteerd met een tekort aan scheidsrechters. Dit resulteerde in het verplicht moeten leveren van 2 verenigingsscheidsrechters. Kees Dol en Madeleine Smit gaan naar de cursus en fluiten vervolgens de wedstrijden die door de vereniging moeten worden gefloten.

  Aan het eind van het seizoen komt er een samenwerkingsverband op gang tussen een viertal verenigingen om gezamenlijk het oefenprogramma op te zetten. Eens in de vier jaar moet er dan een programma in elkaar gezet worden. Dit bespaart veel tijd aan het eind en het begin van het seizoen.

  De resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven. Geen kampioenen, gelukkig geen degradatie voor Heren 1 en 2. Dus eigenlijk is er niets gebeurd dit seizoen.

  1993-1994

  Voor het eerst wordt er dit jaar een toernooicommissie opgericht. Was het kersttoernooi vroeger vooral het werk van Peter en Kees, nu wordt dit mede ondersteund door Loek Boon, Nico Reus, Brenda Does en Madeleine Smit. Het toernooi kreeg verdere uitbreiding met een dames-toernooi.

  De voltallige C-junioren ploeg werd afgevaardigd als Westfriese selectie voor een toernooi op Texel. Aan het eind van het seizoen bleek dat deze keuze terecht was, omdat ze ook kampioen werden in de Hoofdklasse.

  Heren 1, 2 en 3 degradeerden uit hun respectievelijke klassen. Op de jeugd na dus geen goed seizoen, maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

  1994-1995

  De contributie wordt dit seizoen verhoogd tot f 130,-. Er hoeft daarentegen geen Grote Club Aktie meer te worden gelopen.

  Heren 1 speelde tot vlak voor het einde van het seizoen mee om de bovenste plaats. Heren 2 werd kampioen en heren 3 promoveerde. De C-junioren werden verdienstelijk 2e achter 't Veerhuis.

  De overige teams voldeden op normale wijze.

  1995-1996

  Heren 1 wint onder de bezielende leiding van Dirk Zwart eindelijk weer eens het Kersttoernooi. De wisselbeker blijft dus gewoon in ons bezit. De beker heeft het al met al 13 seizoenen uit gehouden.

  Heren 2 en Heren 5 degraderen terwijl de dames van het 1e ruimschoots kampioen worden. Ze willen echter niet promoveren omdat er een aantal speelsters vertrekt.

  De jeugd speelt ook in de bovenste regionen mee. De B-junioren komen maar enkele punten tekort voor het kampioenschap, terwijl ook de C-junioren op de tweede plaats eindigen.

  1996-1997

  De uitgave van het clubblad wordt op een laag pitje gezet omdat de KNVB plotseling begint met een twee-weken programma. Door de herstructurering van de KNVB komen we plotseling in de 3e klasse te voetballen. Daarnaast gaan ook de kosten met ca 25% omhoog. Dit resulteert in een forse contributieverhoging tot f150,-.

  De B-junioren werden overtuigend kampioen terwijl ook het 3e heren team (oud Lobo 1) het kampioenschap behaalde. Dit zonder puntverlies.

  1997-1998

  Dit seizoen zijn we gestart met D-junioren. Ze zijn na een aantal oefenwedstrijden in de competitie van Bot Meubelen mee gaan draaien. Dat deden ze dusdanig goed dat er gelijk een kampioenschap werd behaald.

  Ook de C-junioren, Heren 3 en Dames 1 behaalden de titel. Ook de A-junioren deden in hun eerste jaar direct mee om het kampioenschap. Deze groep is zo veelbelovend dat het bestuur besluit in overleg met de coaches dat het merendeel van de spelers het volgende seizoen direct in het 1e gaat spelen. Door de herstructurering en het opheffen van de 4e klasse komt heren 1 nu in de laagste klasse uit, dus het kan alleen maar beter gaan.

  Het kersttoernooi krijgt weer uitbreiding. De D-junioren zijn er aan toegevoegd, zodat over drie velden met 26 ploegen wordt gestreden om de toernooiwinst. De inmiddels al voor het tweede jaar werkzame toernooicommissie (Jeroen Neuvel, Ger Bosman en Kees Dol met ondersteuning van Peter Koopman) organiseert wederom een vlekkeloos lopend toernooi.

  1998-1999

  Het afgelopen seizoen heeft geleerd dat we met de jonge groep voetballers in het 1e een goede zet hebben gedaan. Na een wisselvallig begin, werd de tweede helft gekenmerkt door een stevige opmars. Uiteindelijk werd de derde plaats bereikt, dit geeft goede moed voor de komende seizoenen.

  De overige teams draaiden lekker mee in hun klassen, op de A-junioren na. Die eindigden troosteloos onderaan. Dat kwam mede doordat het team voor een groot gedeelte uit B-junioren bestond.

  Eind vorig seizoen werd met Fc. van Rooijen een fusie aangegaan waarbij de spelers van Fc. van Rooijen bij onze vereniging kwamen spelen (heren 5 en veteranen).

  Het bestuur kreeg dit seizoen ondersteuning in de personen van Mark Roet voor het wedstrijdsecretariaat en Nico Weel voor de scheidsrechters aanstellingen.

  Dit seizoen stond voornamelijk in het teken van de voorbereiding op het 25-jarig bestaan. Het mix-toernooi, de feestavond, de jeugdmiddag en de receptie hebben aardig wat werk gekost, maar het is gelukkig leuk werk en dat maakt het een stuk lichter.

  1999-2000

  Het seizoen werd begonnen met 7 Herenteams, 1 Veteranenteam, 2 Damesteams, 2 A-junioren, 1 B-junioren, 1 C-junioren en 2 D-juniorenteams. Sportief waren de hoogtepunten de promotie van Heren 1 via de nacompetitie naar de 2e klasse. Heren 3 werd voor de zoveelste keer kampioen en de D1 en D2 werden in de Bot-Competitie kampioen.

  Het kersttoernooi wordt een steeds grotere happening die dit jaar gewonnen werd door IT/SCN (selectie team olv Sander van Dijk).

  2000-2001

  Dit jaar moeten we in het begin van de competitie afscheid nemen van het veteranenteam. Men kan niet genoeg oudere spelers vinden die willen meespelen. Met 6 Heren, 2 Dames en 6 jeugdteams blijven we verder gewoon meedoen voor de prijzen. Die werden er dit seizoen echter niet gehaald.

  Carla Buis neemt na het seizoen afscheid van het Bestuur. De contributie gaat weer omhoog naar fl. 160,- voor de heren en dames en fl 75,- voor de oudste jeugd.

  2001-2002

  De vereniging gaat mee in het digitale tijdperk met de lancering van een website: http:/go.to/zaalvoetbalbobnieuweboer.nl. Onderhoud is vrij omslachtig dus er worden niet veel wijzigingen gepubliceerd.

  Daarnaast wordt dit seizoen ook de plofbal geïntroduceerd. Nu kunnen ook de voetballers met wat mindere techniek de bal perfect onder controle brengen. Voor de oudere voetballers is het de achterdeur uit.

  Dames 1 werd kampioen en promoveert naar de 1e klasse. Heren 3 werd ook weer eens kampioen. Het aantal teams is dit jaar gegroeid tot 14.

  In verband met de invoering van de Euro is de contributie gevoelsmatig flink verlaagd tot € 72,50 voor de senioren en € 40,- voor de oudste jeugd.

  2002-2003

  De vereniging groeit gewoon door met nu 19 teams verdeeld over 9 heren, 3 dames, 2 A-jun. 1 B-jun., 2 C-jun en 2 D-junioren teams. Dames 3 werd kampioen evenals de A1- en de D2 junioren.

  Aan het einde van het seizoen werd een nieuwe website gepresenteerd. Deze is nog steeds in gebruik.

  www.nieuweboerzaalvoetbal.nl.

  2003-2004

  De groei zet zich rustig voort met nu 21 teams.

  We verwelkomen Linda Steltenpool in het bestuur. Zij neemt de ledenadministratie, acties en dameszaken voor haar rekening.

  De tenue's worden in een keer vervangen door nieuwe shirts met een gekleurd logo van Nieuweboer erop.

  Ook het clubblad werd vernieuwd doordat we mee gingen doen in het samenwerkingsverband van de SSW (Samenwerkende Sportverenigingen Wervershoof).

  De A-junioren speelden zeer verdienstelijk in de Hoofdklasse. Het eerste herenteam werd kampioen in de 2e klasse.

  Bob Nieuweboer 1 wint eindelijk weer eens het eigen Kersttoernooi.

  2004-2005

  De contributie moest dit jaar omhoog omdat we financieel krap in het jasje zaten. De senioren betalen nu € 77,50 en de oudste jeugd € 45,-. Daarnaast werd er een bloembollenactie gehouden die € 800,- opbracht.

  Dit jaar hadden we ook een eigen D-junioren competitie naast die van Bot. Onze sponsor Architektenburo Bob Nieuweboer heeft de sponsorbijdrage verhoogd.

  Heren 5, de B2 en de C2 werden kampioen in dit jaar.

  2005-2006

  Het aantal teams is gegroeid tot 24. (8 heren, 4 dames, 2 A-jun., 3 B-jun. 4 C-jun en 3 D-junioren)

  Dames 1 promoveerde na dit seizoen naar de Hoofdklasse, mede door een herstructurering van de dames klassen.

  Er werd voor de eerste keer meegedaan met de Deen sponsoractie. Dat leverde € 533,- op.

  Heren 7 (Opperdoes) en de C1 werden kampioen.

  2006-2007

  Met 6 heren, 8 dames, 1 A-jun., 4 B-jun. 3 C-jun en 3 D-junioren is de vereniging weer 1 team gegroeid.

  Opvallend was de grote groei van de dames afdeling. Er kwamen maar liefst 4 vriendinnenploegen bij die lekker voor de lol wilden zaalvoetballen.

  Dames 1 promoveerde na een zeer goed seizoen direct door naar de Topklasse.

  De C2 en de D2 werden kampioen.

  Op het Kersttoernooi speelden de dames uit de Topklasse naast de heren met All-starsteams en de jeugd.

  2007-2008

  Sporthal De Dars wordt uitgebreid met een tweede hal. Ook die zit 's avonds gewoon zo vol dat er eigenlijk nog een derde hal bij zou moeten. Gelukkig spelen we nu de meeste wedstrijden in onze eigen thuishal.

  De vereniging is weer flink gegroeid, nu naar 27 teams.

  Frank Neefjes stopt als penningmeester. Robèr Does volgt hem als zodanig op.

  Halverwege het seizoen hebben we Heren 1 uit de competitie moeten terugtrekken omdat er spelers tekort waren.

  Dames 1 werd keurig 4e in de Topklasse. De A1, C2 en de D1 werden kampioen dit jaar.

  Voor het eerst werd er in de zomer getraind door het toekomstige nieuwe eerste team. Dit onder leiding van een KNVB-trainer.

  2008-2009

  Het aantal dames teams liep iets terug zodat de vereniging iets minder teams bevat.

  Dames 2 werd kampioen terwijl Dames 1 een keurige 3e plaats behaalde in de Topklasse.

  De website werd vernieuwd, waardoor het onderhoud een stuk gemakkelijker werd.

  2009-2010

  Dit seizoen waren er enkele hoogte en dieptepunten.

  Het overlijden van Jan Kok en Guus Hooiveld was zo'n dieptepunt. Beiden hebben ze zich jaren ingespannen voor de vereniging. Jan was ook al jaren balsponsor. Die gewoonte heeft zijn zus Bep nu overgenomen.

  Sportief waren er meerdere hoogtepunten. De A1 kwam dit seizoen uit in de Topklasse waarin een zeer verdienstelijke 2e plaats werd gehaald. In de nacompetitie werd pas in de finale verloren.

  De B1 werd kampioen. De Dames 1 werd knap 2e in de Topklasse en kwam in de beker tot de halve finale. Heren 1 verloor in de nacompetitie pas in de finale.

  Dit jaar werd het eerste meerjarenplan opgesteld en werd er met de selectie en de jeugdteams begonnen met zomertraining.

  De website werd vernieuw zodat het er nog professioneler uitziet.

  Kees Dol werd koninklijk onderscheiden nadat de vereniging hem hiervoor had voorgedragen.

  Het aantal teams was weer gestegen tot 27.

 • 2010-2011

  Met 28 teams is dit seizoen begonnen aan de competitie.

  Het is een belangrijk jaar in de historie van de vereniging geworden. In de loop van het seizoen werd er beslist dat er een Eredivisie van Dames Zaalvoetbal wordt opgericht. Hieraan zal onze Dames 1 zeker deelnemen. Zij zijn kampioen geworden in de Topklasse, werden 2e bij het Nederlands kampioenschap en verloren nipt de bekerfinale.

  Daarnaast werden de B2 en de B3 kampioen.

  Dit seizoen werden ook de spelerspassen ingevoerd in het gehele voetbal. In de zaal spelen we al vanaf de start in de jaren 60 met spelerspassen. Er werden nieuwe reserve shirts aangeschaft. De contributie werd verhoogd naar € 82,50 voor de senioren en € 47,50 voor de oudste jeugd.

  2011-2012

  Weer een flinke uitbreiding van de vereniging tot 33 teams.

  Het is een bijzonder jaar met deelname van onze Dames aan de Eredivisie. Door het ontbreken van enkele speelsters in het begin van de competitie begon het stroef. Uiteindelijk werd een keurige middenmoot plaats gehaald. De Bekerfinale werd jammer genoeg opnieuw verloren. Aan het einde van het seizoen bleken een aantal speelsters te stoppen en werd de deelname aan de Eredivisie na 1 jaar al weer beëindigd. Toch een speciale ervaring rijker.

  Heren 1 promoveert via de nacompetitie naar de Hoofdklasse. Een zeer goed prestatie. Daarnaast werden de B1, C1 en C2 kampioen. Er werd afscheid genomen van enkele 50+ ers die bijna vanaf het begin bij de vereniging hebben gespeeld.

  Om de club financieel te ondersteunen werd weer gestart met De Grote Club Actie.

  Ook werd dit jaar het laatste clubblad uitgegeven. In het vervolg wordt het verenigingsnieuws op de middenpagina van de Binding geplaatst.

  2012-2013

  Met wederom ruim 30 teams zijn we in Nederland een van de grotere verenigingen. Met 16 jeugdteams en 15 senioren is er een goede verdeling.

  Dit seizoen was er promotie van Heren 1, via een spannende nacompetitie, naar de Topklasse.

  Dames 1 was ingedeeld in de 1e klasse, maar dat was voor het nieuwe team te hoog gegrepen. Dames 2 daartegen werd keurig kampioen zodat het komende seizoen Dames 1 weer terug is in de Hoofdklasse.

  Daarnaast werden Dames 5 en Dames 7 ook kampioen.

  2013-2014

  Dit seizoen acteert Heren 1 in de Topklasse. Dat is relatief het hoogste wat het eerste team ooit heeft gespeeld. Er werd met attractief spel een keurige middenmoot plaats gehaald.

  Vrouwen 1 handhaafde zich in de Hoofdklasse, terwijl de B1, B2, C1 en C2 kampioen bij de jeugd zijn geworden. Vrouwen 6 werd ook met overmacht kampioen.

  De voorbereidingen voor het 40-jarig jubileum zijn inmiddels in volle gang.

  Met een receptie, een mixtoernooi met aansluitend een feestavond en voor de jeugd een clinic gecombineerd met een toernooi is het programma ingevuld.

  We hebben ruim 1000 leden en oud leden aangeschreven voor het bijwonen van de festiviteiten. We hebben goede hoop dat alle onderdelen voldoende zullen worden bezocht en dat iedereen een gedenkwaardige feestdag(en) zullen hebben.

 • 2014-2015

  Het 40-jarig junileum is in juni 2014 gevierd met als extra verrassing een koninklijke onderscheiding voor voorzitter Peter Koopman voor alle inzet die hij geleverd heeft en nog zal leveren onder andere voor onze vereniging.

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 36 teams
  9 teams kwamen uit in onze eigen D-junioren zaterdagcompetitie.
  Verder waren er 5 herenteams, 10 (!) damesteams, 3 A-junioren, 4 B-junioren en 5 C-juniorenteams

 • 2015-2016

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 29 teams
  8 teams kwamen uit in onze eigen D-junioren zaterdagcompetitie.
  Verder waren er 2 herenteams, 8 damesteams, 2 A-junioren, 3 B-junioren en 6 C-juniorenteams

  2016-2017

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 24 teams
  5 teams kwamen uit in onze eigen D-junioren zaterdagcompetitie.
  Verder waren er 2 herenteams, 6 damesteams, 3 A-junioren, 3 B-junioren en 5 C-juniorenteams

  2017-2018

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 25 teams
  6 teams kwamen uit in onze eigen D-junioren zaterdagcompetitie.
  Verder waren er 2 herenteams, 6 damesteams, 3 A-junioren, 4 B-junioren en 4 C-juniorenteams

  2018-2019

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 24 teams
  6 teams kwamen uit in onze eigen D-junioren zaterdagcompetitie.
  Verder waren er 5 herenteams, 4 damesteams, 2 A-junioren, 4 B-junioren en 3 C-juniorenteams

  2019-2020

  Begin van dit seizoen is Kees Dol overleden Een zware klap voor de vereniging en natuurlijk voor zijn naasten.
  Kees regelde heel veel voor de vereniging en met name voor de eigen jeugdcompetitie is hij onmisbaar...

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 26 teams
  5 teams kwamen uit in onze eigen D-junioren zaterdagcompetitie.
  Verder waren er 7 herenteams, 5 damesteams, 3 JO19, 4 JO17 en 2 JO15-teams

  2020-2021

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 24 teams
  4 teams kwamen uit in onze eigen D-junioren zaterdagcompetitie.
  Verder waren er 7 herenteams, 6 damesteams, 4 JO19, 3 JO17 en 2 JO15-teams

  2021-2022

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 24 teams
  3 teams kwamen uit in onze eigen D-junioren zaterdagcompetitie.
  Verder waren er 8 herenteams, 5 damesteams, 3 JO19, 4 JO17 en 1 JO15-teams

  2022-2023

  In februari is plotseling onze hoofdcoach van Heren 1 Olaf Meijer overleden.
  Een mokerslag voor zijn naasten, maar ook voor onze club. We moeten helaas verder zonder Olaf, een enorme inspirator voor onze jonge selectie....

  Dit seizoen bestond onze vereniging uit 20 teams
  9 herenteams, 4 damesteams, 2 JO19, 4 JO17 en 1 JO15-teams

  2023-2024

  Dit seizoen bestaat onze vereniging uit 17 teams
  8 herenteams, 4 damesteams, 3 JO19, 1 JO17 en 1 JO15-teams