• Kom kijken naar het Nieuweboer Architecten Kersttoernooi

 • Het behoort inmiddels bijna tot een van de diepst gewortelde tradities van West-Friesland: het zaalvoetbaltoernooi van ZVV Nieuweboer Architecten op tweede kerstdag in Sportcentrum de Dars in Wervershoof. Dit jaar zullen de tien deelnemende ploegen voor de 38ste keer op 26 december strijden voor de felbegeerde Nieuweboer Architecten-wisselbeker.

  Dit jaar bestaat het speelveld uit een aantal nieuwe ploegen, maar gelukkig mag het eerste elftal van Nieuweboer Architecten ook weer wat oude bekenden op het toernooi ontvangen. Zo halen de spelers van Nieuweboer Heren 1 van vier jaar geleden hun zaalschoenen weer van de wilgen om aan te treden onder de naam ‘Old Bobbies’. Daarnaast zal ook de titelhouder ‘FC Beer’ met blikvanger Bert Steltenpool weer van de partij zijn. Deze ploeg heeft plek voor Wervershoofs talent dat in hun carrières meer actief is geweest op het veld dan in de zaal.

  Omdat steeds meer voetballers de schoonheid van het zaalvoetbalspelletje inzien en Wervershoof meer talentvolle zaalvoetballers huist, is er dit jaar ook plek voor een selectieteam dat vanuit de senioren van de zaalvoetbalvereniging is gevormd. Om de Wervershoofse zaalfamilie compleet te maken doen ook de jonge talenten van Nieuweboer JO19 hun intrede. Helaas gaat het jeugdtoernooi dit jaar niet door wegens een tekort aan interesse van jeugdteams, maar ‘wat goed is komt snel’ zullen we maar zeggen en dus zijn de talenten meer dan welkom.

  Vanuit onze buurdorpen zal ook dit jaar een team onder leiding van coach Ted Broedersz meedoen. Hun team ‘Alles over Links’ is al jaren een bekend gezicht op het toernooi en weet altijd linksbenige toppers uit de hoge hoed toveren. Een team uit de buurt dat dit jaar haar debuut mag maken is Spirit JO19. Deze ploeg uit Hoogkarspel opereert momenteel in de topklasse van het zaalvoetbal, dus aan kwaliteit geen gebrek.

  Met de aanwezigheid van HV/Veerhuys en een team van Hovocubo zijn er ook dit jaar weer spelers aanwezig die in de top van het Nederlands zaalvoetbal uitkomen of hierin zijn uitgekomen. Zo zal onder de spelers van HV/Veerhuys ook zaalvoetbal-international Jorg Ooievaar zitten. Om het tiental teams te complementeren zal sponsor Groot/Nieuweboer ook weer een gooi naar de titel proberen te doen. De selectie van Groot/Nieuweboer staat al jaren garant voor spelers die in de top van het veldvoetbal actief zijn of dit zijn geweest. Kosten noch moeite worden gespaard om de beste spelers van West-Friesland aan deze selectie te binden.

  Na het kerstontbijt bent u om 10.00 uur van harte welkom bij de aftrap van het toernooi. De wedstrijden zullen twintig minuten duren en staan onder leiding van KNVB-scheidsrechters. De finaleronde zal rond 13.30 uur van start gaan en rond 15.00 uur is het tijd voor de grote finale om de Nieuweboer Architecten-wisselbeker. ZVV Nieuweboer Architecten nodigt iedereen van harte uit om een bezoek te brengen aan Sportcentrum de Dars om de zaalvoetbalspelers van nu, het verleden én de toekomst te zien schitteren.