• Nieuweboer en Texel maken er een hardloopwedstrijd van

• De vallende sneeuw in Nederland voorspelde weinig goeds voor een gehavend Nieuweboer. De blessures beginnen zich op te stapelen voor de Wervershoovers en dan is een uitwedstrijd naar het grootste Waddeneiland niet het meest aansprekende affiche voor invallers. Toch waren er 3, weliswaar zeer jonge, invallers gevonden. Rink van Wijk, Quinn Kolken, en Nick Langeveld van de 017-4 waren bereid om Nieuweboer 1 aan te vullen. De overige spelers van het eerste die de reis naar Texel maakten waren Mike van Ammers, Stan Vertelman, Lex Verlaat, en de gerevalideerde Koen Bakker. Iets voor half 8 werd er afgetrapt door de eveneens jonge Texelse ploeg.

Vanaf het begin was de intentie van Nieuweboer duidelijk, tegenhouden en loeren op de counter. Onder leiding van Stan Vertelman, Mike van Ammers en Koen Bakker werd de verdediging neergezet en Lex Verlaat nam counterend de jonge jongens onder zijn hoede. In de openingsfase probeerde Nieuweboer opbouwend zo nu en dan nog wat te forceren, maar het fittere Texel maakte hier snel korte metten mee en liet Nieuweboer counteren. De achtste minuut van de eerste helft kwam de ploeg uit Wervershoof op voorsprong, een goede onderschepping van Mike van Ammers maakte het pad vrij voor debutant Nick Langeveld die de openingstreffer maakte. De 0-1 voorsprong bracht Nieuweboer wat het nodig had, ademruimte om te verdedigen. De eerste helft was niet van denderend niveau en menig neutrale toeschouwer verliet de tribune dan ook gauw. Texel kwam er niet vaak doorheen en de momenten van gevaar werden vakkundig onklaar gemaakt door Stan Vertelman en de defensie. Vijf minuten voor het einde van de tweede helft wist Nieuweboer de marge zelfs op twee te brengen. Wederom was Mike van Ammers zeer belangrijk na een balverovering schoot hij ziedend binnen en bracht zo de stand op 2-0. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de wissel en kon Nieuweboer even wat rust pakken.

Na rust begon Texel volop druk te zetten en kwam Nieuweboer niet meer aan voetballen toe. De

openingsfase van de tweede helft was dan ook het moment dat Texel de aansluitingstreffer maakte. Een counter van de eilanders zorgde voor een man meer situatie en Stan Vertelman kon in de korte hoek helaas geen redding brengen. Texel rook bloed en zette door terwijl Nieuweboer weinig anders restte als de lange bal. Het was dan ook niet gek dat Texel op 2-2 kwam, een rommelige situatie in de hoek van het veld leidde tot een voorzet die pardoes voor de voeten viel van de aanvaller van Texel en zo was het 2-2. Nieuweboer wist echter zich heel knap staande te houden in de fase na de gelijkmaker. Een van de spaarzame uitvallen van Nieuweboer leidde zelfs tot de 2-3 voor de Wervershoovers. Stan Vertelman kon via een lange bal Mike van Ammers bereiken, hij controleerde uitstekend en werkte vanuit een lastige hoek knap binnen. Hierna veranderde weinig in het spelbeeld Texel viel aan en Nieuweboer hield dapper stand. Vlak voor tijd werd de marge uitgebreid naar twee toen Lex Verlaat de meevoetballende keeper verraste en vanaf de middenlijn binnen schoot. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en zo boekte Nieuweboer een hele knappe overwinning. Jonge invallers Rink van Wijk, Quinn Kolken, en Nick Langeveld deden het meer dan verdienstelijk en konden terugkijken op een succesvol debuut.

De dames van Nieuweboer zijn de tweede seizoenshelft weer gestart met drie punten in de tas! We hadden nog wat recht te zetten tegen Onze Gezellen en dat is gelukt, maar we kregen het niet cadeau. Vroeg in de wedstrijd maakte Ardine de 1-0, maar Onze Gezellen kwamen al vrij snel terug op 1-1. Hierna kwam een mooie dribbel van Ardine die de keeper in het bos stuurde en hierna de 2-1 scoorde. Hierdoor was de ruststand dus ook gelijk de eindstand, maar de tweede helft was allesbehalve saai. Nog enkele doelkansen van Nieuweboer volgden, maar ook Onze Gezellen voerden de druk verder op. Zij konden er door goed teamwork en de keeperskwaliteiten van Loes ook niet in slagen om de aansluitende goal te maken. Zo werd er weer gewonnen en doen we nog steeds mee bovenin de hoofdklasse! Volgende week staat de wedstrijd tegen onze concurrent Wartburgia op het programma…