• Nieuweboer H1 verliest de eerste topper van het seizoen

• Ten opzichte van de eerdere seizoenen is Sparta '67 uit ’t Zand dit seizoen versterkt met 3 spelers die terugkeerden uit de selectie van Scagha uit Schagen. Sparta ’67 heeft net als Nieuweboer ook de eerste 2 wedstijden gewonnen.

Het door blessures in andere samenstelling aantredend Nieuweboer met de invallers Joost Kolenberg en Tim Broersen begon volgens het wedstrijdplan aan de wedstrijd. Echter speelde Sparta veel lange ballen en veel lopen en na enige tijd ging Nieuweboer hierin mee en werd het spel van Nieuweboer meer voorspelbaar. In het eerste kwartier had Nieuweboer twee goede kansen, welke door de uitblinkende keeper van Sparta werden gestopt. Met nog 7 minuten in de 1e helft kwam Sparta na een vermeende overtreding op voorsprong . Even later vloog een van richting veranderd schot in de bovenhoek en leidde Sparta met 2-0. In de resterende tijd tot de wissel creëerde Nieuweboer nog een aantal mogelijkheden.

Vlak na de wissel onderschepte Tim Broersen een pass en stelde hij Sven Deen in staat de aansluitingstreffer te scoren. Sparta paste haar speelwijze aan door meer en verder in te zakken en bij balbezit de lange bal te spelen. Ook in het eerste kwartier van de 2e helft had Nieuweboer diverse scoringsmogelijkheden, maar kwam niet verder dan een bal op de lat van Joris Schouten. Tussentijds en in de slotfase scoorde Sparta en won de topper met 4-1.

In de Dars speelde Nieuweboer H2 tegen Vennewater 3 uit Heiloo en Nieuweboer VR1 tegen de reserves van DWOW. Daar waar Nieuweboer VR1 een relatief gemakkelijke 9-0 overwinning behaalde, liet Nieuweboer H2 zich bij een 4-1 voorsprong verrassen door de meevoetballende keeper van Vennewater en verloor uiteindelijk toch met 4-5.

Vrijdag 15 oktober spelen Nieuweboer H1 en H2 in St. Pancras tegen Vrone en Nieuweboer VR1 in Schermerhorn tegen Sporting S.