• Nieuweboer heeft goede generale voor bekerwedstrijd

• Afgelopen vrijdag 'speelde Nieuweboer' de 2e competitiewedstrijd in Volendam tegen Volendam 3.

In de voorbereiding werden goede afspraken gemaakt. Echter in de eerste aanval onnodig balverlies en binnen 30 seconden scoorde Volendam. Als Nieuweboer zich herpakt heeft, domineert het de wedstrijd. In de 10e minuut scoort Sven Deen na een individuele actie de gelijkmaker. Even later ronde Nick Kuin na onderscheppingen van Sven Deen en Lex Bakker 2 aanvallen af en bracht de wisselstand op 1-3.

Na de wissel zocht Volendam meer de aanval, echter zonder kansen te creƫren. Na diverse bal onderscheppingen kreeg Nieuweboer voldoende mogelijkheden. Eerst op aangeven van Mark Zwagerman en Lex Bakker en later op geheel eigen kracht bouwde Nick Kuin met 3 doelpunten de voorsprong uit naar 1-6. Halverwege de 2e helft werd bij Nieuweboer de concentratie en werklust minder en binnen 5 minuten kwam Volendam terug tot 4-6.

'In de laatste minuten scoorde Mark Zwagerman na een verre uitgooi van keeper STAN Vertelman fraai onder controle te hebben gebracht en vervolgens wist uitblinker Nick Kuin in de laatste seconden nog een keer het net te vinden'.

Een verdiende 4-8 overwinning op een degelijke ploeg. Maandag 21 september speelt Heren 1 om 20.30 in Sporthal de Dars voor de landelijke beker tegen Topklasser AC Kingdom uit Amsterdam. Een bezoek zeker waard. We willen u echter met klem erop wijzen dat de coronaregels moeten worden nageleefd.

Eerder in de week won Nieuweboer VR1 in de Dars van The Counters 2 met 6-4 en afgelopen vrijdag won het jonge Nieuweboer H2 met good old Nick van Santen op doel met 4-7 van Alpha Tours.