• Nieuweboer VR1 wint in de beker en gaat naar de halve finale

• Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer VR1 voor weinig publiek de kwart finale tegen Zwaluwen Utrecht. Zwaluwen heeft vorig jaar in verband met de reisafstanden de keuze gemaakt  in de regio Utrecht te spelen in de 1e klasse.

De eerste helft een sterker Nieuweboer wat vele mogelijkheden en kansen creëerde maar door de goede Zwaluwen keepster en niet hongerig genoeg zijn bleef de score beperkt tot een slimme intikker bij de 1e paal van Sarah Grooteman.

Na de wissel waren Ardine Tijsseling en wederom Sarah Grooteman doeltreffend. In de laatste periode werd Nieuweboer slordig. Na de eerste treffer van Zwaluwen bracht Ardine Tijsseling het verschil op 3 doelpunten. In de laatste minuten kwam Zwaluwen terug tot 4-3 en na 2 spannende laatste minuten floot de scheidsrechter af.

Vrijdag 2 juni speelt Nieuweboer VR1 om 20.10 in Sporthal de Dars tegen RTC VR1 uit Hoorn. Na de wedstrijden in de voorbereiding en competitie een echte derby waarbij de Nieuweboer speelsters de steun van supporters kunnen gebruiken.