• Afgelopen vrijdag de 1e thuiswedstrijd van het nieuwe zaalvoetbal seizoen van Nieuweboer Architecten H1 tegen Volendam 3.

Gezamenlijk met de naamswijziging naar ZVV Nieuweboer Architecten zijn ook verenigingskleuren aangepast en was deze avond ook de presentatie van het nieuwe tenue. Met Volendam trof Nieuweboer een team met een duidelijke spel opvatting. Bij balverlies inzakken en bij balbezit inspelen van de diepste speler en aansluiten. Nieuweboer probeerde verdedigend deze actie te blokken en zocht vanaf de aftrap de aanval. Hierdoor ontstond een wedstrijd met een hoog tempo. Bij Nieuweboer maakte Frank Mol als invaller keeper zijn debuut. Halverwege de 1e helft opende de diep gaande Thijs Schouten op aangeven van Nick Kuin de score. Even later werd bij Nieuweboer niet goed meegelopen bij een Volendammer aanval en kwam de gelijkmaker op het bord. In de laatste minuten van de 1e helft kregen beide teams goede kansen. Joris Schouten bracht Nieuweboer na een goede combinatie met Nick Kuin wederom op voorsprong en keeper Frank Mol hield met 2 goede reddingen Volendam af van scoren.

Na de wissel een zelfde spelbeeld, waarbij Nieuweboer meer het initiatief had. Halverwege de 2e helft kwam Jorren Grooteman na een lange aanval halverwege de Volendammer helft in balbezit. In plaats van de combinatie te zoeken, draaide Jorren de andere kant en na een versnelling schoot hij de 3e treffer binnen. Nadat een goede Volendammer aanval in een doelpunt was omgezet, speelde Volendam in de slotfase vol op de aanval en wisselde in de laatste minuten de keeper voor de 5e veldspeler. Echter  niet succesvol. Na een afgeslagen Volendammer aanval, kwam Nick Kuin op de achterlijn in balbezit en vanaf ca 35 meter schoot Nick Kuin de bal in het verlaten doel. De volgende aanval van Volendam eindigde in de handen van Frank Mol en vanaf zijn doel bracht Frank de eindstand op 5-2. Al met al een verdiende overwinning.

Komende vrijdag speelt Nieuweboer om 19.15 in Den Helder tegen Zeemacht 2.