• Nieuweboer wordt in té fysieke wedstrijd niet beschermd en verliest onnodige punten

• Met vertrouwen door de laatste goede wedstrijden en resultaten ging Nieuweboer naar Texel voor de wedstrijd tegen Texel 2.

In de beginfase werd Nieuweboer volledig verrast door het over het gehele veld druk zettende en overdreven fysiek spelende Texel. Binnen 3 minuten werden fouten van Nieuweboer door Texel afgestraft en leidde Texel met 2-0. Even later kreeg Texel de enige tijdstraf van de wedstrijd en in de overtal scoorde Sven Deen. In de resterende 40 minuten kreeg Texel de vrijheid om zeer stevig te voetballen. Halverwege de 1e helft een tijdstraf wegens praten voor Lex Bakker en in de overtal scoorde Texel. Nieuweboer kwam een tijdstraf van Nick Kuin zonder problemen door en vlak voor de wissel kwam Nieuweboer terug in de wedstrijd na een goede aanval die via Sven Deen door Raymon Koning werd afgerond.

Na de wissel een sterker Nieuweboer en veel te fysiek spelend Texel. Het niet optreden van de scheidsrechter gaf aan Nieuweboer zijde veel irritatie. Halverwege de 2e helft bracht Joris Schouten na een snelle aanval de 3-3 tussenstand op het bord. In de volgende fase liet Nieuweboer diverse mogelijkheden onbenut. In de laatste 5 minuten ontspoorde de wedstrijd deels. Texel kwam uit een zonder reden gegeven vrije trap op 4-3 voorsprong. Na overtredingen uit frustratie kregen Nick Kuin en Joris Schouten een tijdstraf en met 4 veldspelers tegen 2 scoorde Texel 5-3. In de laatste minuut scoorde Raymon Koning de 5-4 en in de laatste seconden verzuimde Nieuweboer de gelijkmaker te scoren.