• Spanning in de Dars komt tot een hoogtepunt

• Voor Nieuweboer H1 stond afgelopen vrijdag een taak van jewelste voor hen. Koploper Vennewater 2 kwam op bezoek, het eerste elftal van Vennewater komt uit in de eerste divisie. Het tweede elftal was dus een groep van talentvolle jonge jongens die gebrand waren om de koppositie te versterken. Nieuweboer kon ook de aansluiting bovenaan vinden als er werd gewonnen, al met al stond er veel op het spel en zo werd er dan ook gevoetbald.

Vanaf minuut één werd duidelijk dat het een wedstrijd was die spannend zou worden en in een hoog tempo zou verlopen. Mike van Ammers onderschepte de bal uitstekend en testte de goede keeper van Vennewater, de doelverdediger reageerde adequaat maar het liet wel gelijk zien dat Nieuweboer het Vennewater het vuur aan de schenen zou leggen. De vierde minuut bracht de volgende kans voor Nieuweboer wederom een counter met dit keer Joost Kolenberg die het voortouw nam. Via hem werden Wes de Jonge en Aeron Stam vrijgespeeld, echter ontbrak het aan de eindpass om zeer gevaarlijk te worden. Direct daarna kwam de verdiende voorsprong voor Nieuweboer er dan toch, Wes de Jonge zette goed door en bracht Joost Kolenberg in stelling. Joost faalde niet en tikte van dichtbij de 1-0 binnen. Hierna kwam Vennewater beter in de wedstrijd en werd Nieuweboer in de verdediging gedrukt. Defensief had Nieuweboer het aardig op orde maar toch moest Stan Vertelman een aantal keer in actie komen, dit deed hij met verve en hield zo de ploeg op de been. Tegen het einde van de eerste helft herstelde Nieuweboer zich enigszins, de uitstekend spelende Wes de Jonge werd gevaarlijk via Aeron Stam en nog door een actie van hemzelf. Het geluk zat echter niet mee totdat de prima leidende scheidsrechter besloot wel erg veel blessuretijd bijtrok in de eerste helft. Vennewater was een paar keer dichtbij maar kon niet afronden. Bij Nieuweboer werd dat wel gedaan, Wes de Jonge waagde een poging van ver en verraste hiermee de Vennewaterse doelman. De 2-0 stond op het bord en daarmee besloot de leidsman dan toch tot de rust.

Na de onderbreking een ander spelbeeld waar voornamelijk Vennewater prominenter werd en Nieuweboer werd teruggedrongen. Vier minuten in de tweede helft deed Vennewater dan ook wat terug, via de zijkant werd de bal voorgebracht en een Nieuweboers been verraste Stan Vertelman en werd het dus 2-1. De verwachting was dan ook dat Vennewater door zou zetten, dit viel echter wel mee en Nieuweboer bracht zelfs de marge weer op twee. Eerst pakte Stan Vertelman een goede bal en in de daaropvolgende aanval wist Aeron Stam op aangeven van Thomas Smit de 3-1 te maken. Vennewater was weer wakker geschud en begon aan een offensief dat tot het eind van de wedstrijd duurde. De verdediging en Stan Vertelman hielden lang stand, maar Vennewater wist toch weer terug in de wedstrijd te komen en het stond dus 3-2. In de slotfase bleef het penibel want Vennewater ging met een extra veldspeler spelen, verdedigend stond het uitstekend bij Nieuweboer en werd er dus een zeer knappe overwinning geboekt op de koploper. Nieuweboer staat nu ook in de bovenste regionen en speelt nog een wedstrijd voordat het winterstop is. Volgende week zijn de heren vrij en de week erna wordt er uit gespeeld tegen Sparta.

Ook de slechte wedstrijden moeten gewonnen worden.

Donderdagavond 1 december mochten de meiden van Nieuweboer Vr1 aantreden tegen de hekkensluiter Os Lusitanos Vr2.

Nieuweboer begon matig aan de wedstrijd en het was Os Lusitanos dat op een 1-0 voorsprong kwam. Ardine Tijsseling zorgde er vervolgens voor dat het 1-1 werd. Waar het Nieuweboer niet lukte de score te verdubbelen, lukte dat bij de meiden uit Amsterdam wel. Echter lieten wij dit natuurlijk niet zomaar gebeuren en zorgde Lotte Kuipers voor de 2-2. Veel meer dan een punt hadden we niet verdiend in deze wedstrijd, maar uiteindelijk trokken we wel aan het langste eind en was het Eva Woudenberg die vlak voor het eindsignaal de 2-3 maakte.

Nu even een weekje rust zodat we 16 december de eerste seizoenshelft hopelijk met een overwinning kunnen afsluiten tegen RTC Vr1.