• ZVV Nieuweboer Architecten VR1 plaatst zich voor bekerfinale

  • Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer VR1 de halve finale voor de beker tegen RTC uit Zwaag/Hoorn.

    Dit seizoen hadden de teams elkaar getroffen in de voorbereiding en in de competitie tweemaal, waarbij RTC 2x als winnaar van het veld stapte.

    Nieuweboer begon scherp aan de wedstrijd en tijdens de eerste aanval werd Ardine Tijsseling gestuit door de keepster, maar in de rebound opende Eva Woudenberg de score. In het restant van de 1e helft moest Nieuweboer zich beperken tot verdedigen en kreeg in de tegenaanval een paar mogelijkheden. Na de 1-0 wisselstand begon Nieuweboer sterk aan de 2e helft en in de eerste minuut ronde Ardine Tijsseling een goede aanval af. Enige minuten later een goede aangooi van keepster Loes Joosse op wederom Tijsseling die hierdoor voldoende ruimte kreeg om de score uit te breiden tot 3-0. In de laatste 20 minuten een aanvallend RTC en verdedigend Nieuweboer. Na een tegentreffer van RTC besliste Tijsseling 5 minuten voor tijd de wedstrijd met haar 3e doelpunt en hattrick.

    Met deze overwinning plaatste ZVV Nieuweboer VR1 zich voor de finale op vrijdag 9 juni om 19.30 in MFSA de Beuk te Purmerend. De dames hopen op een grote ondersteuning. Waarschijnlijk met de bus vanaf de Dars naar Purmerend.